Regn ut din BMI

Bestill konsultasjon
3 trinn slankeprogram

BMI kalkulator

Hva er BMI

BMI er en internasjonalt anerkjent metode for å måle overvekt og fedme. Den beregnes ved å dele kroppsvekten (i kg) med kvadratet av høyden (i meter).

Formelen er som følger:
høyde og er lik vekten delt på kvadratet av høyden.
For eksempel vil en person som måler 1,90 m og som veier 90 kg få BMI på: 90 : (1,9 x 1,9) = 90 : 3,61 = 24,9 kg/m2.

Sjekk din BMI

Vi har lagt til en BMI-kalkulator lengst opp på denne siden for å hjelpe deg med å beregne din egen BMI. Alt du trenger å gjøre er å legge inn din høyde og vekt, og kalkulatoren vil gi deg din BMI.

Hva betyr tallene?

Her er en oversikt over hva de forskjellige BMI-verdiene betyr:

  • under 18.5: undervekt
  • 18.5 - 24.9: normal vekt
  • 25 - 29.9: overvekt
  • over 30: fedme

Husk at BMI er en generell indikator og kan ikke skille mellom muskelmasse og fettmasse. Derfor kan det være lurt å også vurdere andre målinger som midje-hofte-ratio, kroppssammensetning eller konsultere en helsepersonell for en mer nøyaktig vurdering.

Hvorfor er BMI viktig?

En høy BMI kan være en indikator på høy kroppsfettandel. Overvekt og fedme øker risikoen for mange helseproblemer, inkludert diabetes, hjertesykdommer og visse typer kreft.

Å vite din BMI kan hjelpe deg med å ta skritt for å oppnå og opprettholde en sunn vekt.Hvis du har spørsmål om BMI eller vekttap, er vårt team hos C Bariatri her for å hjelpe deg. Ta kontakt med oss i dag for mer informasjon.

Må jeg gjennom alle tre trinn?

Dette avhenger av din historie og hva du har vært gjennom tidligere. En del av de som kommer til oss har vært gjennom et antall seriøse forsøk med én eller flere dietter og over lang tid.

Mange har også forsøkt vektregulerende medikament, men ikke klart å finne nøkkelen til varig sunn vekt. I tilfeller hvor vi kommer frem til at din situasjon kvalifiserer for å forberede inngrepet Endosleeve direkte, vil du ikke ha behov for å starte på trinn 1/2.

To spesialister på C Bariatri går igjennom resultater
En kirurg forbereder før plastikkorerasjon ved å tegne på pasienten

En del som går mye ned i vekt vil oppleve løs overskuddshud når de når sin idealvekt. Mange lever helt greit med det og føler ikke for å gjøre noe med det. For andre oppleves det som et problem.

Overskuddshud

Om du får løs hud etter å ha mistet vekt, avhenger av hvor mye vekt du har mistet, hvor gammel du er, og genene dine. Huden vår er elastisk som et strikk, men blir mindre elastisk når vi blir eldre.

Hvis du vurderer plastikkirurgi for å fjerne overskuddshud etter vektnedgang, har vår søsterklinikk C Spesialist noen av landets beste kirurger med lang erfaring fra bl.a. bukplastikk.

Det er hjelp å få, og C Spesialist kan vurdere ditt tilfelle spesielt, og fortelle deg hva du kan forvente av et inngrep som fjerner og strammer opp overskuddshud.